Mitä on homeopatia?


Homeopatia on lääketieteellistä terapiaa homeopaattisten lääkkeiden avulla.

Homeopaattisella hoidolla voidaan hoitaa useita sairaustiloja, tai sitä voidaan antaa muun hoidon esim. hammaslääketieteellisen hoidon tukena.

Homeopaattinen hoito on kokonaisvaltaista taudin syihin pureutuvaa hoitoa, ja sillä pyritään vahvistamaan vastustuskykyämme taistelemaan taudinaiheuttajaa vastaan.

Homeopaattinen hoito on ihanteellisimmillaan silloin, kun ehditään hoitaa alkavaa tautia heti, kun se antaa ensioireitaan. Tällöin homeopaattinen lääke kohottaa vastustuskykyä ja antaa elimistön puolustusmekanismin eliminoida taudinaiheuttajat, virukset ja bakteerit. Homeopaattinen lääke toimii siis parantavan ärsykkeen antajana elimistössä. Samalla tavalla toimii rokotus, jossa heikennetty taudinaiheuttaja bakteeri tms. "ärsyttää" elimistön tuottamaan vasta-aineita kyseiselle taudille. Allergioiden siedätyshoito toimii samalla periaatteella.

Homeopaattisilla lääkkeillä ei ole vahingollisia sivuvaikutuksia. Lääkkeitä voidaan käyttää myös raskauden aikana; niitä voivat käyttää vastasyntyneet ja pienet lapset.